Logo
navbar Bøger på vej Vore bøger Nyheder Presseservice Artikler Om forlaget Køb af bøger Tilbud


Douglas Murray
(født 1979) har læst engelsk på Magdalen College, Oxford. Murray er medredaktør på det politiske ugemagasin Spectator og skriver regelmæssigt for flere toneangivende aviser. Han er endvidere kendt som debattør fra en række prominente platforme. I 2018 blev Murray tildelt Trykkefrihedsselskabets Sappho-pris.

Murray har skrevet flere bøger, herunder Neoconservatism: Why We Need It (2005), på dansk er udgivet Europas undergang - immigration, identitet og islam, Hordernes hærgen, køn - race - identitet samt Islamofili - en særlig storbylidelse - alle udgivet på forlaget Ellekær.



Hordernes hærgen


Flapomslag, 14,8 x 21 cm
96 sider

4. maj 2022

ISBN 978-87-92173-43-0

Vejledende pris 125 DKK


 


Islamofili

- en særlig storbylidelse

Af Douglas Murray

Oversat fra engelsk af Jens Ellekær



Den 15. marts 2022 erklærede FN’s generalforsamling enstemmigt dagen for International Dag for Kamp mod Islamofobi. 15. marts vil således fremover være den dag, hvor psykologer og psykiatere verden over mobiliseres i indsatsen mod sygelig angst for islam.

I ”Islamofili” anlægger den britiske samfundsdebattør Douglas Murray imidlertid et helt andet perspektiv, idet han undersøger ikke-muslimers beundring for – undertiden nærmende sig hengivenhed til – islam.

I Vesten afstår mange toneangivende mennesker fra at kritisere islam. Det gør de af flere grunde: af frygt for at pådrage sig vrede fra ekstremistiske muslimer (Murray anfører nogle af dem, der er blevet ofre for et attentat eller et attentatforsøg), af frygt for at blive fremstillet som islamofober eller blot for at føje sig ind i tidsånden.

Islamofili viser sig ikke mindst hos samfundseliten, og Murray bringer en lang række eksempler på prominente personer inden for politik og kultur, som har manifesteret deres islamofili.

Resultatet af dette er, at islam som den eneste religion i Vesten er hævet over kritik. Det står i stærk kontrast til vor civilisations tradition for religionskritik, og det skaber betragtelige problemer i vore samfund.

 


Streg

Pressen skrev bl.a.:

Et skarptonet, provokerende og tankevcekkende indlceg i en polariseret debat. Bogen vii nceppe bid rage til mind re polarisering, men egner sig som diskussionsoplceg og er velskrevet.
— Annemette Schönberg Johnsen, DBC lektørudtalelse